ROUWBEGELEIDING | ROUWEN OM JE HUISDIER

 

Je moet door de pijn heen…

Je moet je verlies verwerken…

Je moet de draad weer oppakken…

Probeer het los te laten…

Je moet het een plekje geven…

Het leven gaat verder…

Je zult er sterker uitkomen…

Hoe zo, de draad weer oppakken? Het een plekje geven, waar dan?  En loslaten is niet echt wat je wil. En iedereen heeft het over verwerken maar hoe begin je er aan? En sterk voel je al helemaal niet op dit moment. Het lijkt eerder dat je geen millimeter meer vooruit komt.

Goed bedoelde uitspraken die maken dat je soms gaat twijfelen aan jezelf of je wordt er heel boos van. Of dat je bang bent dat je niet normaal bent.  Zie je niet hoe het leven verder moet na een intens verlies? Is er een verlies uit het verleden dat nog steeds aan je knaagt.

Ik kan me, vanuit mijn eigen ervaring, voorstellen hoe eenzaam het soms voelt. Niemand die echt lijkt te begrijpen wat je voelt. Rondom jou gaat het leven gewoon verder maar jouw wereld staat stil. Je houdt je sterk waardoor je omgeving denkt dat het wel goed met je gaat. Je krijgt dan ook regelmatig te horen hoe sterk je wel niet bent. Alleen voelt dat niet zo.

ROUW IS DE ACHTERKANT VAN DE LIEFDE

Rouwen is een normale menselijke reactie op het verlies van iemand of iets waaraan je gehecht bent. Niet alleen de dood, maar ook een scheiding, een huisdier, het verlies van werk waaraan je gehecht was of het verlies van je gezondheid zijn gebeurtenissen waarop een rouwproces kan volgen.

ROUWEN OM JE HUISDIER

De liefde voor een huisdier kan enorm zijn, net als het verdriet als die geliefde huisgenoot overlijdt. Maar rouwen om een dier, daar begrijpen mensen die geen huisdieren hebben vaak weinig van, merken baasjes die een dier verloren. Reacties als ‘het is maar een dier’ en ‘dan neem je toch gewoon een nieuwe?’ zijn eerder regel dan uitzondering.

NEEM DE REGIE OVER JOUW ROUWPROCES

Wil je aan de zijlijn blijven staan en als toeschouwer naar je eigen leven kijken? Misschien is het tijd om de regie van je leven weer terug te nemen.

Geen actie ondernemen betekent dat het verlies dominant aanwezig blijft in je leven. En misschien je gezondheid in gevaar brengt. En dan betekent dat tevens dat je gezin niet meer op je kan rekenen,  je je job niet meer aankan. Kortom dan functioneer je niet meer  en dat is niet wat je wil.

Rouw is een transformatieproces, een pad dat uiteindelijk leidt naar het (opnieuw) verbinden met het leven zodat het weer kan gaan stromen.

HOE KAN IK JE HELPEN?

Samen kijken we waar je vastgelopen bent en hoe je weer in beweging kan komen. Ik loop even met je mee zodat je weer de veerkracht kan vinden om door te gaan. Samen staan we stil bij je verlies en je krijgt meer inzichten over rouw en de impact van rouw op je leven.  Ik leer je je gevoelens ten volle te begrijpen en te aanvaarden zodat je weer naar de toekomst kan kijken.

Rouwbegeleiding

Verloor je iemand die belangrijk voor je was? Je partner, ouder, broer of zus? Of moet je verder na een ontslag of mis je een vertrouwde omgeving?

Een huisdier verliezen

Het rouwproces om een dier is maatschappelijk nog niet helemaal erkend waardoor mensen hun gevoelens niet durven uiten of ontkennen uit schaamte.

Wat brengt het je?

  • Meer inzicht in wat rouw precies is en in je eigen rouwproces.

  • Je kunt weer voluit in het leven gaan staan.

  • Je durft weer voorzichtig naar de toekomst te kijken.

  • Rust in je hoofd.

  • Weer ruimte voor nieuwe ervaringen omdat je echt hebt stilgestaan bij je verlies.

  • Pijnlijke gevoelens van verlies maken stilaan plaats voor nieuwe verbinding en dankbaar herinneren.


 

book-cover.jpg

Gratis e-book

Wil je gratis het e-book over rouw ontvangen?


DUUR TRAJECT

Hoe lang duurt een therapietraject? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt volledig af van je hulpvragen, moeilijkheden en je inzet. Dit kan gaan van enkele sessies tot een jaar. We bekijken natuurlijk altijd samen wat er voor jou haalbaar is.

De therapie start met een vrijblijvende intakesessie, waar jij kan voelen of ik bij je pas. Het is voor mij heel belangrijk dat je je goed voelt bij mij als therapeut. Alleen zo kunnen we een mooie vertrouwelijke professionele relatie opbouwen. Voelt het goed voor je, dan plannen we de volgende sessie in.

 

logo mutualiteiten-1.jpg

Algemene Voorwaarden

Voor meer informatie over geheimhouding, ethische code en andere belangrijke zaken: bekijk de Algemene Voorwaarden.

Deontologie en klachten

Deontologie
RoseRiver is aangesloten bij de Belgisch- Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie en Psychotherapie (B.N.V.I.P. vzw). RoseRiver respecteert en onderschrijft de ethische gedragscode van de B.N.V.I.P. vzw.

Klachten
Wij trachten u de best mogelijke begeleiding te bieden. Indien u toch niet tevreden zou zijn over onze dienstverlening kan u dit melden via info@roseriver.be.


clouds.jpg
Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten,
ik leverde bewijs van mijn bestaan.
Omdat, door het verleggen van die ene steen,
de stroom nooit meer dezelfde weg kan gaan.
— Bram Vermeulen