Verlies is een onderdeel van het leven.
Iedereen krijgt er mee te maken.

 

Als mens kun je verschillende verliezen meemaken: het verlies van een dierbare, je gezondheid, scheiding, een onbezorgde kindertijd, verlies door reorganisatie of ontslag op het werk, een oude liefde of een dierbare vriendschap.

 

Verlies en rouw

Als je iets of iemand verliest die je dierbaar is doet dat pijn. Alles om je heen lijkt anders, dingen zijn niet meer als voorheen.  Het kan een eenzame tocht zijn waarbij een steeds wisselende storm van gevoelens op je afkomen. Boosheid en verdriet kunnen elkaar afwisselen. Misschien voel je je ook angstig of schuldig.
Of misschien voel je helemaal niets terwijl je verdrietig zou moeten zijn.  Iedereen beleeft dit proces op zijn eigen manier.

Soms is er steun en word je gehoord, soms ook niet. Misschien geef je jezelf de ruimte voor dit verdriet of misschien ook helemaal niet. Het kan ook zijn dat je jezelf gewoon sterk wil of moet houden.

Ook bij burn-out

Ook het krijgen van een burn-out is een stukje rouwverwerking. Ergens is er iets belangrijk verloren gegaan in je leven. Hoe ben je in deze situatie terecht gekomen en hoe kan je de weg terug vinden? Klopt het pad dat je nu volgt nog of is het tijd om een andere richting te kiezen?

Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders. Ieder mens rouwt op zijn eigen unieke manier, daar zijn geen regels voor. 

Het belangrijkste is, hoe is dit voor jou?


Wat kan RoseRiver voor je doen?

 

Misschien voel je de behoefte om van gedachten te wisselen over wat jij in je leven hebt verloren. Wil je Jezelf de tijd gunnen om aandacht te geven aan het gemis.  

 

Ruimte krijgen om gevoelens uit te spreken en vragen te stellen.
De bevestiging krijgen dat veel gevoelens en gedachten gewoon normaal zijn en dat je daarin je eigen weg mag volgen. Of misschien merk je dat je een rouwproces uit de weg gaat.

Ondanks dat je daar misschien heel goede redenen voor hebt, kun je daar behoorlijk last van hebben. Zolang je er geen of te weinig aandacht aan kan of wil geven, zullen de pijn en het verdriet om aandacht blijven vragen… 

Of heb je een naaste of iets dierbaars verloren zonder dat je echt afscheid hebt kunnen nemen. En voelt dit aan alsof het je huidige leven in de weg staat…

Ik geef je graag de ruimte om jouw verhaal te vertellen en je gids te zijn tijdens jouw tocht langsheen de rivier van rouw. Samen zoeken we door middel van gesprekken, informatie en opdrachten een evenwicht tussen heden, verleden en toekomst: terugkijken naar het verleden, stilstaan bij de gevoelens van nu om weer de kracht en vreugde te hervinden om verder te leven in een nieuwe situatie.