BOEK

Verlies en ingrijpende veranderingen maken onlosmakelijk deel uit van ons leven. Omgaan met verlies is omgaan met liefde en hechting. Dat maakt dat afscheid nemen zo diep raakt aan het leven. Een eenduidig antwoord hierop formuleren is dan ook niet eenvoudig. Een voor iedereen pasklare oplossing bestaat gewoon niet.

De zoektocht naar een mogelijke antwoord is het thema van dit boek. Het biedt een handreiking naar een groter bewustzijn rond het thema liefde en de schaduwkant van liefde, rouw. Het is een uitnodiging om opnieuw doorheen het verlies, verbinding te maken, met jezelf en met de ander.

De rode draad doorheen het boek is de  transitiecirkel, die stap voor stap wordt toegelicht en uitgewerkt.  En omdat ratio alleen ons geen antwoord kan bieden op de vraag wat nodig is in de donkere dagen van ons leven, wordt elk thema verrijkt met een andere taal. Gedichten en korte verhalen vervolledigen het thema op hun eigen manier en tonen ons de weg naar een meer gevoelsmatige en intuïtieve beleving van de werkelijkheid. Het geheel geeft je de kans je eigen ervaringen te herkennen en te verkennen en deze in een nieuw daglicht te plaatsen.

Elke hoofdstuk sluit af met een aantal eenvoudige maar verdiepende vragen die je uitnodigen het thema verder te exploreren vanuit je eigen levensverhaal. Keer op keer opnieuw, om je zo de mogelijkheid te bieden je ervaringen vorm te geven vanuit een ander perspectief. Op deze manier ontstaat er de mogelijkheid om je eigen levenspad in meerdere dimensies te (her)ontdekken.

Dit boek voelt als een warm bad, een veilig plek om even te vertoeven om daarna met een hernieuwde beleving weer de wereld in te stappen. Geen slimme trucs of hapklare oplossingen maar een uitnodiging tot stilte en nabijheid, zachtheid en verbondenheid. Het is een boek om terug op te pakken op moeilijke momenten of om gewoon nieuwe ervaringen weer te laten vibreren.

MET ZOVEEL LIEFDE HEB IK VAN JE GEHOUDEN
Woorden bij persoonlijk verlies

Denise van Geelen-Merks & Jakob van Wielink
Met beelden van Pascalle van Vliet

ISBN 978-94-9201-134 3